fredag, april 20

FILM-An Inconvenient Truth

An Inconvenient Truth är en film som alla borde se! Det är en dokumentär film av Al Gore. Han var tidigare vice President i USA. Han är mannen som verkligen kämpar för att upplysa folk om miljö problemen som vi har i världen idag. Den Globala uppvärmningen som börjar bli mer och mer kritisk, och om inte vi människor tar tag i problemet snart så kan det hota hela vår planet. Al Gore är verkligen bra på att prata och förklara saker. I filmen så förklarar han problemet på ett förståeligt sätt och kritiserar politikerna som inte tar problemet på allvar. Han står inför en publik och pratar för det mesta, men visar illustrationer och sånt på en jätte skärm bakom sig också så att man ska förstå lite mer vad han snackar om. Det är verkligen chockerade att se hur illa däran våran planet är av alla utsläpp. USA är ju den största boven, och även Kina. Så dom kan påverka förändringen av klimatet väldigt mycket. Bara under dom senaste 50 åren så har det skett stora förändringar i vårat klimat.

Det som chockerade mig mest är att flera städer världen över kan komma att bli översvämmat (nu när isarna smälter), t.e.x. New York. Hela Manhattan kan komma att gå under. Men även på flera ställen i Asien där miljontals människor bor, kan komma att översvämmas. Och om detta skulle hända så skulle över hundra miljoner människor behöva evakuera ifrån sina hem på platser runt om i världen, och det vore ju hemskt. Så långt får det aldrig gå.

Men fler borde definitivt ta detta på allvar!och tänka på ett mer miljövänligt sätt. Men tyvärr är det alldeles för få som gör det än så länge. Denna film borde visas i skolor och bland ungdomar. Det är vi som är framtiden och om inte vi gör någonting snart så kan vår framtid komma att se annorlunda ut. Sverige kommer som tur är inte påverkas så värst mycket av det som många andra länder kommer att göra. Men det är viktigt iallafall att vi börjar att tänka miljövänligare även här!Det är jättebra att Al Gore åker runt i världen och pratar om detta problem för om han inte skulle göra det, vem skulle då göra det?

Denna film fick även två Oscars detta år för "Bästa Dokumentär" och "Bästa Originella Sång" framförd av Melissa Etheridge som heter "I need To Wake Up." Al har även blivit nominerad för 2007 års "Nobels freds pris" tillsammans med en annan tjej som också är insatt i det hela.
Jag hoppas att han vinner!För om det nu blir så att världens befolkning inser allvaret i det hela, och börja ändra på sina vanor och på så sätt hindrar den drastiska miljö och klimat förändringen som pågår just nu. Så är det ju Al som vi ska tacka. Utan han så tror jag knappast att det hade gjorts en film om detta problem, tyvärr.

Det här var en av dom bästa dokumentärfilmerna jag har sett!!Jag rekomenderar den starkt!Ni måste se den!

Denna film får 5 hjärtan av 5.

3 kommentarer:

Anonym sa...

mm jag har hört att den ska vara bra...ska ta å se den nångång.

Anonym sa...

Verkligen en bra dokumentär som alla borde se. :D :D

Anonym sa...

haris:Ja!verkligen:)